Racefietsen En Precies Hoe Ze Hun Batterijen Veilig En Intelligent Kunnen Opladen

In vergelijking met fietsaccu van motorvoertuigen zijn typen motorfietsen relatief duur. Dit is de reden waarom straatfietsondernemers kiezen voor het aanschaffen van opladers die bedoeld zijn voor fietsen om veilig en intelligent hun motoraccu’s op te vragen, vooral als ze een ondergelopen (of niet-AGM) accu hebben.

Een essentieel punt om te onthouden over het opladen van fietsaccu’s is dat het bescheiden is en dat het geleidelijk wordt gefactureerd. Als het wordt gefactureerd met een gewone oplader, in plaats van een enkele die is gemaakt voor gebruik op racefietsaccu’s, kan de oplader het bederven en is het bovendien gevaarlijk.

Dit is precies wat u moet doen om uw niet-AGM avenue fietsaccu veilig op te laden:

Om te beginnen moet u mogelijk de accu van uw motorfiets verwijderen met behulp van een compacte sikkelsleutel of tang. In het geval dat u het moeilijk vindt om bij uw batterij te komen, geen stress, dit kan vaak voorkomen bij straatfietsen. Het enige wat u hoeft te doen is uw gebruikershandleiding raadplegen.
Kijk uit voor het hebben en scheuren in de verbindingskabels. Vlak voordat u verdergaat met de volgende oplaadfase, moet u een veiligheidsbril en handschoenen aantrekken, aangezien de batterijvloeistof zeer zuur en giftig is.
Nu moet je de kamerdoppen verwijderen en deze vullen met gedestilleerd of gedeïoniseerd water. Het wordt niet sterk aanbevolen om kraanwater te gebruiken om de batterijen te leiden, omdat deze chemische stoffen bevatten die de batterij kunnen beschadigen.
Het is echt altijd veel beter om de doppen tijdens het opladen te verwijderen en weg te houden, om ophoping van gassen in de batterij te voorkomen. U moet er bovendien voor zorgen dat de ontluchtingsbuis vrij is van verstoppingen, om ervoor te zorgen dat deze geen aanleiding geeft tot ophoping van gassen.
Nu ben je bereid om je batterij te kosten. Het is veel beter om te beginnen met opladen met een koele batterij en met de oplader uit. Koppel de voordelige kabel met de acculader aan de optimistische pool van uw accu en de schadelijke kabel aan uw negatieve pool. Sluit vervolgens de oplader aan op uw gewone gezinsstopcontact en schakel de oplader in.
Hoe lang je de tijd hebt om de batterij op te laden, hangt af van hoe leeg deze daadwerkelijk is. Als het een beetje zwak is en alleen een herlading wenst, is een uur of twee opladen veel meer dan voldoende. Aan de andere kant, als het praktisch dood is, is het veel beter om het meteen of langer te kosten.
Zodra de accu van de straatfiets volledig is opgeladen, moet u de accu in de oplader uitschakelen en loskoppelen. Mogelijk moet u dan alle doppen van de vloeistofkoelers vervangen en de batterij opnieuw in uw straatfiets plaatsen. Zorg er bij het installeren van de accu voor dat de doppen en kabels stevig zijn bevestigd, zodat ze niet wegglijden, ook al struikel je over je fiets.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *